Rólunk

Családias-barátságos környezetben várjuk a gyermekeket, ahol gondos odafigyeléssel, sok-sok játékkal szeretnénk elősegíteni a gyermekek testi-lelki fejlődését. Célunk annak elérése, hogy a szülők nyugodt lelkiismerettel bízzák ránk a legnagyobb kincsüket. Tiszteletben tartjuk a családok eltérő értékrendjét, a gyermekek egyéniségét.
A játék a legfontosabb elfoglaltságunk egész nap; a játék, ami örömforrás és ugyanakkor tapasztalatszerzés, észrevétlen gyarapodás testileg-lelkileg. Mindent megteszünk azért, hogy a gyermekek fizikailag és érzelmileg is biztonságban érezzék magukat, mindig legyen egy öl vagy kar számukra, ahova be lehet bújni.

A foglalkozásokon a gyermekek szociális fejlődését támogatjuk, sok szerepjátékkal, az egymás iránti segítségnyújtás berögzülésével. Nagy hangsúlyt fektetünk a finommotorika, a szem-kéz-láb koordinációjának fejlesztésére, persze játékkal. Ha kézműveskedünk, az alkotókedvet, az önkifejezést tartjuk szem előtt.Szerdánként néptánccal múlatjuk az időt, csütörtökön mozgásfejlesztés zajlik, pénteken pedig zenés-mesés történeteket hallgatunk lelkészasszonyunktól.

Játékos foglalkozásokon a minket körülvevő környezetet ismerjük meg mind jobban, ha hangyát lesünk, ha apáról és fiúról mesélgetünk, ha virágot ültetünk, ha repülőnek kiabálunk… És ha már elfáradtunk, akkor szól a mese, a vers, a zene, vagy egy diafilmet nézünk a szoba falán. Minden nagyon fontos, de a legfontosabb a játék, mindig!

Szeretettel várjuk a gyermekeket
a Gyermekligetben: Orsi és Csenge
a Gyermekszigetben: Csilla, Emőke és Erzsi